Редактор: e-mail: кадър БНТГЕРБ ще предложи свой представител на шеф на ЦИК.

...
Редактор: e-mail: кадър БНТГЕРБ ще предложи свой представител на шеф на ЦИК.
Коментари Харесай

ГЕРБ: Дани Кирилов няма да е шеф на ЦИК. БСП: С гласовете на Марешки ли ще промените Изборния кодекс?

Редактор: 

e-mail: 

кадър Българска национална телевизия

ГЕРБ ще предложи собствен представител на началник на ЦИК. Това обаче няма да е някогашният правосъден министър Данаил Кирилов, каквито спекулации се появиха. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия 1 депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Ципов сподели, че кандидатурата е ясна и тя ще е на магистрат, който има опит с изборите, само че отхвърли да каже името му. Опонентът му в дебата от Българска социалистическа партия Явор Божанков съобщи, че новият ръководител на ЦИК би трябвало да е извънредно смил и необмислен. „ ГЕРБ търсят на кого да трансферират отговорността за неуспеха на машинния избор “, съобщи депутатът от левицата.

„ Машинен избор ще има 9500 секции “, отвърна Ципов. Божанков обаче изясни, че той се обезсмисля от дублирането му с хартиени бюлетини.

„ С кворума, обезпечен от Движение за права и свободи и с гласовете на Марешки ли ще променяте Изборния кодекс? “, попита националният представител от Българска социалистическа партия. Божанков беше безапелационен, че главният въпрос сега за обществото не е измененията в кодекса, по кое време държавното управление на Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев ще подадат оставка.

" Няма условия държавното управление да подава оставка, идващите избори ще са постоянни и по разпоредбите, които Народното събрание ще одобри през днешния ден ", сподели Красимир Ципов. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР